Idén med The Forest Solution är att garantera klimatnytta, på riktigt!

”Vi har bara en jord och det är viktigt att klimatkompensering inte blir ett sätt att köpa sig fri. Vi behöver alla vara med på resan och göra nya, hållbara val i våra vardagsliv, och på den är The Forest Solution ett nytt verktyg som alla kan använda.”

Erik Nillius, grundare och VD för The Forest Solution

Erik Nillius har arbetat professionellt med frågor kring ansvarsfullt, hållbart skogsbruk med fokus på hänsyn till värdefulla miljöer i över 20 år, främst i Dalarna.  Han är utbildad jägmästare och biolog med examen från SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) och Lunds universitet.
”Vi har bara en jord och det är viktigt att klimatkompensering inte blir ett sätt att köpa sig fri. Vi behöver alla vara med på resan och göra nya, hållbara val i våra vardagsliv, och på den är The Forest Solution ett nytt verktyg som alla kan använda.”

Erik Nillius, grundare och VD för The Forest Solution

Det var under en skogstur på mountainbike i september 2018 som Erik Nillius fick idén till The Forest Solution.

Tanken tog form utifrån den enade forskarvärldens utpekande av just skogen som en viktig del i ett framtida hållbart samhälle och att det fanns en åtgärd, som inte blir utförd, som skulle göra skillnad!

Med sin 20-åriga erfarenhet från att arbeta med skogsbruk, och som den skogs- och naturmänniska han varit sedan barnsben, är Eriks ambition att med the Forest Solution helt enkelt hjälpa till att rädda klimatet.

Med sig på resan är markägarorganisationer, underentreprenörer och konsultföretag som sköter hela kedjan från att klimatkompenseringen köps till att den blir utförd och verifierad i skogen.

Och viktigast av allt, säger Erik själv, är att vi kan lösa klimatsituation tillsammans – alla vi privatpersoner, företag och organisationer som vill ställa om till en hållbar livsstil, tillsammans kan vi göra skillnad!

Återinvestering för klimatet

När The Forest Solution ger ett ekonomiskt överskott kommer en del av vinsten återinvesteras i åtgärder som främjar klimatet och annars inte skulle blivit gjorda. Denna återföring vill vi göra utifrån ett brett perspektiv på hållbarhet.

Vill du hjälpa oss att rädda klimatet?

Vi på The Forest Solution söker en ny medarbetare som på deltid, heltid eller via andra samarbetsformer vill jobba tillsammans med oss.

Om du precis som vi brinner för att hjälpa andra ställa om till en mer hållbar livsstil eller verksamhet, och dessutom kan komplettera oss (vi vill vara en brokig skara vad gäller kön, ålder, bakgrund etc) kanske just du är den vi söker!

Kvalifikationer och personliga egenskaper
  • Du är en ”rädda klimatet-människa” av hela ditt hjärta!
  • Du har en djup och bred förståelse av vad hållbarhet betyder
  • Du förstår den värld vi lever i idag
  • Du är förtrogen med FN:s 17 hållbarhetsmål
  • Du har en akademisk utbildning inom ditt yrkesområde eller har på annat sätt förvärvat kunskaper som är relevanta
  • Vi finns i Falun och du utgår härifrån – ditt arbetsfält är Sverige, Europa och världen

Låter detta som du?

Skicka i så fall din CV med ett personligt brev till info@theforestsolution.se